MENÜ
Mehmet SERTEL
Mehmet SERTEL
m.sertel@hatayyildizgazetesi.com
Yazı 267 defa okundu.

ÖNTÜRK GAYRETLİ… ÖNTÜRK TAMAM… AMA ALTINDA Kİ ÇÜRÜK YUMURTALAR KOKMAYA BAŞLADI…

Son günlerde HBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve Daire Başkanı Mehmet Yüksek hakkında olumsuzluklarına dair sosyal medya hesaplarımda birkaç yazı paylaştım. 

İster istemez siz değerli okurlarımdan gelen olumlu veya olumsuz yorumları şeref duyarak okudum. Bir kaçına katıldım, bir kaçına katılmadım, kişinin şahsiyetine dair tek laf etmedim, etmem, kötü adam demedim, Mehmet Yüksek şahsım içinde değerli bir kişidir, yorumların bir kaçına kızdım, çünkü yazılarıma verdikleri tepki hiç hoş ve etik değildi. “Ekmeği Kesilen Gazeteciler” yazmış bir okurum, ben mesleki hayatım boyunca hiçbir belediyeden, hiçbir kurumdan, bürokrattan, bahsettikleri gibi bir ekmek, ihale, avanta almadım. 

Verdim diyen, diyebilecek olan varsa buyursun, HODRİ MEYDAN, alnını karışlarım…

Bu vesile ile bir süre önce ÖNTÜRK GAYRETİ… başlığı altında bir makale kalem almıştım haber sitemizde oradan bir paragrafı alıntılayarak onun üzerine birkaç kelam daha etmek şart oldu. 

“Başkan Öntürk Hizmetleri elzem konulara göre sıraladıklarını su, ilaçlama, kanalizasyon ve yol ve altyapı çalışmaları konusunda planlar yaptıklarını, en kısa zamanda hiçbir vatandaşın söylemesine gerek kalmadan sorunlara hızlı bir şekilde müdahale edeceklerini, orta vadede yapılacak projeler için de yaz ortasından itibaren çalışmaya başlayacaklarını açıkladı.

Öntürk Gayretli… Öntürk Hırslı… Öntürk İstekli…

Ve ben gördüm ki Öntürk bu işe Gönüllü… 

Öntürk bu işte Gayretli,

“Kader gayrete aşıktır”

Bu nedenle ismimiz her ne kadar muhalif gazeteciler listesinde olsa da Sayın Öntürk’ün çalışmasına, gayretine, hırsına, isteklerine, gönülden, gönüllü olarak destek vermek gerektiği kanaatindeyim. 

Rabbim Sayın Öntürk’ün ve Kıymetli Hatay’lıların yar ve yardımcısı olsun…”

Ben iyi niyetlerle yazılmış, güzel bir yazı olduğu kanaatindeyim, kaldı ki gazetemin haber sitesini ve sosyal medya hesaplarımı incelerseniz, HBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı hakkında yapılan çalışmaları sizlere ileten birçok olumlu habere rastlarsınız. 

Eleştiri içerikli yazılarıma “Meyve veren ağaç taşlanır” yazan okurlarım da olmuş. Her düşünceye, her yoruma saygım var, biz gazeteciler siz kıymetli okurlarının iyi veya kötü değerlendirmelerine açık insanlarız. Memlekete hizmet edilmesi hususunda birçok bürokratımıza, belediye yetkililerimize vatandaşın sorunlarını iletiyoruz. Her sorunu haber yapma yoluna gidecek olursak yazacak o kadar çok şey var ki, Değerli HBB Başkanımız Sn. Öntürk’ün döktüğünü ifade ettiği asfaltı gibi buradan İstanbul’a yol olur.

Biz kimseyi taşlamıyoruz, kimseyi yemeye kalkmıyoruz, tek talebimiz var herkes işini hakkıyla, düzgün ve severek yapsın.

Gelelim HBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı hakkında ki haber ve yazılarımıza, burada da eksik yazdıklarımız var, fazlası yok. Anlayacağınız “tuz koktu” misali, düzeltilmesi gereken konular var. Gönül isterdi ki hakkında haber yapılan zat-ı muhteremler kafasını kaldırıp şöyle bir etrafına baksın. Az önce bahsettiğim gibi halkın bize ilettiği sorun ve talepleri zaman zaman yetkililere iletmemiz bizim sorumlu gazetecilik anlayışımızdan kaynaklanıyor, biz sorunun hızlı çözümü için yetkilisi ile görüşüyoruz. Haberi yapmadan bize de sorun bilgi alın diyen ama telefonlarına bakmayan, dönüş yapmayan yetkili de haberin yarattığı olumsuz tepkileri kabullenmek durumunda. Bizim yerel gazeteciler olarak vatandaşın sorunlarını çözme konusunda hassasiyetimiz ve vicdani sorumluluğumuz var. 

Biz bu memleketin çocuğuyuz, başka bir şeyin değil!

Varsın rahatsız olsunlar, onlar her ne kadar yüksek maaşlar alarak halka hizmet etse de bizler bu memleketi ve insanlarını sevdiğimiz için bir bedel, bir çıkar, menfaat gözetmeden hizmet ediyoruz. Biz sadece gazetecilik yapmıyoruz, biz aynı zamanda sorunları olan halkın sesi oluyoruz. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.

Beni gerek yorumlarla gerek arayarak olumlu, olumsuz eleştiren, yeren, öven, hatta sövenler dahi mevcut. Ama yıllardır ben kendimden emin bir şekilde yazarım, kimin ne dediğine, tehditlere pek takılmam, zaten tehditvari konuşmaları da hiç kaale almıyorum. 

Tekrara düşeceğim ama yine de yazayım, HBB Başkanı Mehmet Öntürk gayreti, sarf ettiği emek ve başarılı çalışması ile bizleri gururlandırıyor. Böyle bir gayretin altında kalan koltuklarda oturanlarca, hiç edilmesi, ranta dönüştürülmesi, harcanması da bizi rahatsız ediyor.

Bu nedenle Sn. Öntürk’ün hizmet mesaisine kısa bir süre için, bir çürük yumurtaları sepetten atma mesaisi daha eklemesini bekliyorum.

Zira sepetteki çürük yumurtalar koktu, diğerlerine sirayet etmeden gereği yapılmalı. 

İYİ GÜNLER’de buluşmak dileğiyle…