MENÜ

OKULLAR AÇILDI, ŞEHİRDE ULAŞIM EZİYETİ HAD SAFHAYA ULAŞTI…

Yayınlanma Tarihi : 16.09.2024 10:02 Bu haber 186 defa okundu

NE İL MİLLİ EĞİTİM’İN, NE HBB’NİN “ULAŞIM SORUNU YOK” AÇIKLAMALARI HAVADA KALDI…

Paylaş Paylaş Paylaş
OKULLAR AÇILDI, ŞEHİRDE ULAŞIM EZİYETİ HAD SAFHAYA ULAŞTI…

ÖNTÜRK’ÜN İLÇELER ARASINDA HİZMETTE AYRIM YOK SÖZÜ DEFNE İLÇESİNİN BİRÇOK MAHALLESİNDEKİ ÖĞRENCİNİN ULAŞIMI İÇİN GEÇERLİ DEĞİL Mİ?..

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı birikmiş sorunlarla başladı. Kesilen bir günlük öğün yemeğin nedensiz kaldırılması, ücretsiz taşımanın 6000’den 1200’e düşürülmesi, üç ay boyunca ve depremden bu yana iki yıla yakın bir zaman geçmiş olmasına rağmen hasarlı okul binalarının okulların açıldığı gün dahi güçlendirme çalışmalarının devam etmesi ile birlikte, Deprem felaketinin en şiddetli yaşandığı Hatay’ın Defne ilçesinde okullarına ulaşmaya çalışan 5 binden fazla öğrencinin yaşadığı ulaşım problemi had safhaya ulaştı.

37 mahallesinde 9 lise mevcut olan Defne ilçesinde yaklaşık 6000 civarında öğrenci bulunurken içlerinden sadece 300-400 öğrenci Devlet destekli taşımadan yararlandırılırken, 5 binden fazla öğrencinin bu desteklemeden mahrum bırakılması vatandaşların tepkisini çekti.

Vatandaşlar tepkilerini dile getirirken, 6 bin öğrenci arasından seçilen, Devlet destekli ücretsiz taşımadan faydalandırılan öğrencilerin kriterleri, ikamet ettikleri mahalle, okuduğu okullar neye ve kime göre belirleniyor? sorusunu da dillendiriyor.

Devlet destekli ücretsiz taşımadan faydalandırılan öğrencilerin Defne ilçesinde bulunan 37 mahalle içerisinden sadece 5 mahalleden belirlenmesi vatandaşların tepkilerini haklı çıkarıyor.

BU ÖĞRENCİLERİ KİM SEÇTİ, HANGİ KRİTERLERE GÖRE SEÇTİ?

Bu öğrencileri kim seçti? Hangi kriterleri baz alarak seçti? Deprem sonrası şehirde bir yerden bir yere gitmek bu kadar sıkıntılı iken, toplu taşımada şehir içi taşıma araçları düzensizken Defne ilçesinde ki 37 mahallenin 5 mahallesinden ücretsiz taşıma yapılırken, geriye bırakılan 32 mahalledeki depremzede öğrenciler göz ardı edilmiş görünüyor.

Şehirde hiçbir etnik ayrımı kabul etmeyen ve bunun hep karşısında duran Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın bu uygulama karşısında Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki yetkililere karşı tutumu ne olacak?

UKOME ÖNTÜRK’Ü KANDIRIYOR MU?

Şehirde toplu ulaşımın sorusuz olduğunu defalarca açıklayan HBB Başkanı Mehmet Öntürk’ün de UKOME tarafından yanıltıldığını ifade eden vatandaşlar, HBB Başkanının muhtelif açıklamalarında ulaşım sorunun çözüldüğünü belirtmesi de Öntürk’ün ekibi tarafından eksik veya yanlış bilgilendirildiğini akıllara getiriyor.

Başkan Öntürk’ün ilçeler arasında hizmette ayrım yok sözü Defne İlçesinin birçok mahallesindeki öğrencinin ulaşımı için geçerli değil mi?

Başkan Öntürk’ün Defne ilçesinde kangrene dönüşen ve depremzede vatandaşları isyan noktasına getiren ulaşım sorunu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı ve UKOME yetkililerinin verdiği “Defne ilçesinde Ulaşımda sıkıntı yok” raporları ile vatandaşın ilçede yaşadığı sıkıntı ile örtüşmediği gözlemleniyor.

Vatandaşlar İlçede öğrencilerin yaşadığı ulaşım sorunlarının çözümü için ve Devlet destekli ücretsiz taşımadan faydalandırılan öğrenci sayılarının arttırılması, 37 mahallede eşit şartlarda uygulanması konusunda Hatay Valisi Mustafa Masatlı, HBB Başkanı Mehmet Öntürk ve Hatay il Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz’ün acil bir şekilde çözüm üretmesini bekliyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol