MENÜ

GÜLDEREN’DE SKANDAL…

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2024 11:23 Bu haber 230 defa okundu

YARGI GÜLDEREN MAHALLESİNDE ORMANLIK ALANA YAPILAN VİLLAYA İZİN VERMEDİ

Paylaş Paylaş Paylaş
GÜLDEREN’DE SKANDAL…

Antakya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 15 dönüm araziyi işgal ettiği gerekçesi ile işgalci Jan Baram’a karşı dava açıldı. İki yıl süren 2019/239 esas no'lu dava sonuçlandı ve mahkeme orman arazisini işgal eden Jan Baram'ın uyduruk tapusunu kabul etmeyerek iptal etti, Antakya ilçesi, Gülderen Mahallesi, Arkbaşı mevki 103 Ada 1 nolu parsel sayılı taşınmazın tapu kaydının iptaline, orman vasfı ile Maliye hazinesine devredilmesine 2021 yılında karar verdi.GÜLDEREN’DE SKANDAL…

Bu karara rağmen Jan Baram 15 dönümlük orman arazisinde yaptırdığı muhteşem villasında keyif çatıyor. Çevresini yüksek duvarlarla çevirdiği arazide küçük bir ev yapımı ile başlayan ve villa olarak sonuçlanan yapı Orman içerisinde, Hatay'ı kuşbakışı görecek bir konumda görenleri imrendiriyor.GÜLDEREN’DE SKANDAL…

Baram’ın hiç çekinmeden, mahkeme kararı, kamu tepkisi gibi şeylere aldırış etmeden orman arazisini işgal etmesi Depremde yerle bir olan Hatay'da insanların haklı tepkilerine neden oldu.

JAN BARAM KİMDİR?

Jan Baram’ın kısa öz geçmişine baktığımızda müteahitlikten başlayıp Hatayspor kulüp Başkanlığına uzayan hızlı bir yükseliş trendi mevcut. Baram 31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti’ye destek vererek Mehmet Öntürk’ün kadroları içerisinden Belediye Meclis üyeliğine seçildi, bir ara yeniden Hatayspor Kulüp başkanlığı için de adı geçti.

Baram’ın muhteşem villası Gülderen’in en kıymetli yerinde yer alırken, bölgede buna benzer yapıların var olduğunu da ifade eden bölge sakinleri, orman arazilerinde, hazine arazilerinde ayrıcalıklı kişiler tarafından gerçekleştirilen bu işgallerin son bulmasını bekliyor.

Jan Baram mahkeme kararlarına ve kamuoyu tepkisine rağmen halen villasında dokunulmadan oturuyor ise Jan Baram’ın arkasındaki güç kim veya kimler? 

Duyarlı gazeteciler olarak, kamuoyu menfaatini gözeterek konunun takipçisi olacağız.

(Özel Haber: Mehmet Sertel – Çetin Cemali) 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol