MENÜ

DEVA Partisi’nden Açıklama…

Yayınlanma Tarihi : 27.09.2024 06:02 Bu haber 173 defa okundu

DEVA Partisi ile Gelecek Partisi arasında olası birleşmeyi hedefleyen görüşmeler geçtiğimiz günlerde her iki partinin genel başkanlarının bilgisi dahilinde oluşturulan komisyonların çalışmaları ile başlamıştı. İki partinin birleşmesi hususunda tıkanan görüşmeler sonuçlandırılamadı.

Paylaş Paylaş Paylaş
DEVA Partisi’nden Açıklama…

Deva Partisi genel merkezi tarafından yapılan açıklamada, iki partinin birleşmesi hususunda ilerleme kaydedilememesi üzerine, Deva Partisi tarafından TBMM’degeniş tabanlıbir grup kurulmasını hedefleyen bir çalışmanın başlatılması önerildi.

Bu öneri ile ilgili bir bilgilendirme paylaşan Deva Partisi Genel Merkezi yaptığı açıklamada; "Basında ve sosyal medyada dünden bu yana yer alan bazı haberler hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti doğmuştur.

1) DEVA Partisi ile Gelecek Partisi arasında olası birleşmeyi hedefleyen görüşmeler Ağustos ayı ortasında her iki partinin genel başkanlarının bilgisi dahilinde oluşturulan komisyonların çalışmaları ile başlamıştır.

2) Komisyon çalışmalarının tek gündemi organik birleşme olmuştur.

3) Komisyon çalışmaları ve genel başkanlar arasında yapılan görüşmelerde birleşme hususunda mutabakata varılamamasının en önemli nedeni cumhurbaşkanı adayının baştan belirlenmesi ve ilan edilmesi konusundaki ısrar olmuştur.

4) İki partinin birleşmesi hususunda bu nedenle ilerleme sağlanamaması üzerine geniş tabanlı TBMM’de bir grup kurulmasını hedefleyen bir çalışmanın başlatılması DEVA Partisi tarafından önerilmiştir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bu açıklama yapılmıştır.” İfadelerine yer verildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol