MENÜ

SAMANDAĞ BELEDİYE BAŞKANI EMRAH KARAÇAY’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Yayınlanma Tarihi : 24.07.2024 16:29 Bu haber 187 defa okundu

Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Mağaracık Mahallesi’nde yapımı devam eden TOKİ konutları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Emrah Karaçay yaptığı açıklamada; 

Paylaş Paylaş Paylaş
SAMANDAĞ BELEDİYE BAŞKANI EMRAH KARAÇAY’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

“Değerli Samandağlılar, 

Mağaracık TOKİ Konutları hakkında basına yansıyan görüntülerle ilgili gerekli görüşmeleri yaptık. Her şeyden önce buradaki kaygımız Samandağ halkının sağlıklı ve yönetmeliklere uygun konutlarda hızlı bir şekilde ikamet etmesini sağlamaktır. Bunu siyaset üstü bir olgu olarak görmekteyiz. CHP ilçe örgütünün paylaşımını üzülerek okuduk. Zira kendi dönemlerinde başlamış inşaatların denetleme yetkisinin belediyede olmadığını birinci dereceden bilmektedirler. Bizler henüz belediye yönetimine talip olarak belediye başkan adayı iken, 28 Şubat 2024 tarihinde aşağıdaki fotoğrafta göreceğiniz üzere bölgeyi ziyaret edip sorunları duyurmuştuk. Ayrıca hukuken TOKİ inşaatlarında belediyemizin ruhsatlandırma, belgelendirme, denetleme gibi yetkileri yoktur. Eğer gerekli yetkilendirmeler yapılırsa belediyemiz her türlü sorumluluğu alıp halkımızın güvenli konutlarda iskanı için denetleyici rolü üstlenmeye hazırdır. Bu talebimizi de tüm yetkili makamlara ilettik.

Toplumsal sorumluluğumuz gereği görüntülerini izlediğimiz durum ile alakalı varsa bir kusur derhal giderilmesi hususunda görüşmeler yaptığımızı; halkımızın içinde en ufak bir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde şeffaf bir şekilde tarafsız kurumlarca denetim raporlarının hazırlanarak tüm spekülasyonların giderilmesinin doğru olacağını düşündüğümüzü kamuoyuna bildiririm.” ifadelerine yer verdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol